Het nieuwe Slingeland Ziekenhuis 

Eigentijds met een vriendelijk karakter

 

Het Slingeland Ziekenhuis staat sinds 1991 midden in een woonwijk aan de Kruisbergseweg in Doetinchem. De afgelopen dertig jaren is er veel veranderd in de ziekenhuiszorg. Inmiddels zijn veel ziekenhuizen gemoderniseerd en steeds vaker buiten de stad gevestigd, omwille van de bereikbaarheid. Ook het Slingeland Ziekenhuis bouwt een nieuw ziekenhuis aan de rand van Doetinchem; aan de A18 en de N317. De opening is naar verwachting eind 2026.

Belangrijke mijlpaal

Het Slingeland Ziekenhuis heeft de financiering rond voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis aan de A18 in Doetinchem. Op woensdag 24 april tekende het ziekenhuis de financierings-overeenkomst met de Rabobank, ING en het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WfZ). “Dit is een belangrijke mijlpaal voor het Slingeland, en daarmee voor de zorg in de Achterhoek en Liemers.”, concludeert Paul Nijssen, lid van de Raad van Bestuur. “Dankzij de financiële afspraken kunnen we starten met de bouw van het nieuwe ziekenhuis en daarmee met het creëren van een toekomstbestendige zorgomgeving voor inwoners van deze regio.”

 

 

Ziekenhuis van de toekomst

Het nieuwe ziekenhuis krijgt de vorm van een zorgcampus, met verschillende gebouwen waarin zorg op een slimme manier wordt ingericht. Zo komt er op de begane grond een gecentraliseerde spoedpost, waar de huisartsenpost, spoedeisende hulp, intensive care en een deel van de radiologie worden samengebracht. Sensire bouwt een revalidatiecentrum naast het ziekenhuis, zodat patiënten na behandeling sneller kunnen herstellen. En er komt een geïntegreerd kind centrum, waarin verloskunde en kindergeneeskunde worden samengebracht met eerstelijns zorg zoals jeugdzorg. Alles om samen met zorgpartners de juiste zorg op de juiste plek te bieden.

Meer weten?

Kijk voor alle informatie op Nieuwbouw