MDL-arts

Ben jij een enthousiaste en collegiale allround MDL-arts met hart voor je vak? Dan zoeken we jou.
Om te kunnen voldoen aan de toenemende behoefte aan MDL-zorg voor patiënten in de Achterhoek, zijn we per 1 april 2022 op zoek naar een MDL-arts voor 0,8 fte.

Waar ga je werken?

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is een modern en goed geoutilleerd ziekenhuis, waarin bijna alle specialismen aanwezig zijn. In het ziekenhuis werken ca. 1600 medewerkers en er zijn ca. 300 bedden in gebruik. Het Slingeland Ziekenhuis is een financieel en organisatorisch gezond ziekenhuis. Groot genoeg om alles in huis te hebben, klein genoeg om overzichtelijk en persoonlijk te zijn.
Het Slingeland Ziekenhuis is een zeer gewaardeerd gastvrij ziekenhuis dat de afgelopen jaren meerdere keren genomineerd en uitgeroepen is tot het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland. De medisch specialisten, zowel vrijgevestigd als in loondienst (totaal ca. 140), zijn verenigd in het Medisch Specialistisch Coöperatief Slingeland U.A.
Het ziekenhuis participeert in de opleiding voor interne geneeskunde en chirurgie. Alle gangbare specialismen zijn aanwezig met onder meer 4 gastro-intestinaal chirurgen en 24/7 beschikbaarheid van interventie radiologie.

De vakgroep MDL

De vakgroep Maag-Darm-Leverziekten bestaat uit 7 MDL-artsen. Elke MDL-arts oefent het vak in de volle breedte uit met ruimte voor aandachtsgebieden. De vakgroep wordt ondersteund door twee physician assistants en AIOS interne geneeskunde die hun stage MDL-ziekten bij ons doen. Alle gebruikelijke endoscopische procedures (inclusief ERCP en EUS) worden door ons uitgevoerd, evenals onderzoeken in het kader van het BVO darmkanker.

Wat bieden wij jou?

 • Je werkt binnen een betrokken team van medewerkers.
 • Je werkzaamheden bestaan uit poliklinische en endoscopische werkzaamheden, supervisie van de kliniek en participatie in het dienstrooster.
 • Een aantrekkelijke en uitdagende functie als chef de clinique (0,8 fte) gedurende één jaar. Bij gebleken geschiktheid zal nogmaals een contract voor één jaar worden aangeboden.
 • Vanwege aanstaande pensionering van een van de MDL-artsen zal bij gebleken geschiktheid ook de mogelijkheid tot toetreding tot de coöperatie als vrijgevestigd lid van de vakgroep worden besproken.
 • Je komt in dienst van het MSC Slingeland (arbeidsvoorwaarden conform AMS).
 • Goede communicatie op de werkvloer en tussen de vakgroepen. 
 • Doetinchem ligt aan de A18, in de schitterende Achterhoek met een aantrekkelijk woon- en werkklimaat.  

Wat vragen wij van jou?

 • Wij zoeken een enthousiaste allround MDL-arts voor 0,8 fte.
 • Als je ervaring of aspiraties hebt in een aandachtsgebied, en zeker ook in managementactiviteiten, dan zien we dat als een sterk pluspunt.
 • Ervaring op het gebied van EUS is een belangrijke pré, zeker wanneer op termijn permanente toetreding tot de vakgroep wordt geambieerd.
 • Een registratie voor het doen van BVO-scopieën is meegenomen, maar geen voorwaarde.

Wil je meer informatie?

Meer informatie is te vinden op de website van het Slingeland Ziekenhuis. Ook kan elk van de MDL-artsen je meer informatie geven over ons ziekenhuis en het werken in de vakgroep MDL. Aanspreekpunt voor deze vacature is Sven van den Hazel (MDL-arts), te bereiken via 0314-329861 of per mail s.van.den.hazel@slingeland.nl.

Is je interesse gewekt?

Reageer dan door op de button solliciteren te klikken.