Medewerker steriele medisch hulpmiddelen in opleiding CSA/CSR

32 uur p/week

bepaalde tijd

Wat biedt deze functie?

Deze gecombineerde functie tussen de centrale sterilisatie afdeling (CSA) en de centrale scopenreiniging (CSR) bied een gevarieerde functie op beide afdelingen. Zeer precies, gevarieerd en verantwoordelijk werk, want dokters en patiënten moeten ervan op aan kunnen dat de instrumenten en scopen perfect in orde zijn.

Centrale sterilisatie afdeling (CSA)

Als medewerker steriele medische hulpmiddelen (MSMH) op de CSA zorg je voor het reinigingen, desinfecteren, controleren, verpakken, steriliseren, bevoorraden en beheren van alle herbruikbare medisch instrumentarium binnen het ziekenhuis. Zie hier hoe wat de werkzaamheden op de CSA inhouden https://youtu.be/AXwOtZcJHZI   

Centrale scopenreiniging (CSR)

Op de Centrale Scopenreiniging demonteer, reinig en desinfecteer je flexibele scopen die gebruikt worden op de scopie kamers. Je doet dit volgens de geldende protocollen en bedient hiervoor de benodigde apparatuur. Daarnaast zorg je voor de uitgifte van scopen aan verschillende afdelingen en onderhoudt contacten hierover.

Welke opleiding hoort hierbij?

Per september 2023 start je met de 2-jarige opleiding Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen. Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door het Deltion College in Zwolle. Je gaat 1 dag per week naar school. Daarnaast werk je (gemiddeld) 24 uur per week op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA). Kijk op de website van het Deltion College voor meer informatie over de opleiding.

Waar ga je werken?

De CSA is een zelfstandige afdeling die onderdeel uitmaakt van het Operatiecentrum (OC). Het OC bestaat uit 7 operatiekamers en nog eens 2 operatiekamers op het Operatief Dagcentrum (ODC). Het team CSA bestaat uit 15 medewerkers MSMH.
De Centrale Scopenreiniging is een onderdeel van het cluster Zorgbedrijf. Het team bestaat uit 4 medewerkers. Samen met je collega’s en andere disciplines binnen het OC, de verpleegafdelingen en de poliklinieken draag je bij aan goede patiëntenzorg. Je gaat werken op de CSA en de CSR. Je werkt verschillende diensten waarbij de werktijden variëren tussen 8:00 - 19:00 uur op doordeweekse dagen. In het weekend is er een bereikbare dienst.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je voldoet aan de toelatingseisen om te kunnen starten met de opleiding (niveau 3 vakopleiding). 
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de veiligheid van patiënten en werkt daardoor nauwkeurig en volgens een plan.
 • Je hebt oog voor hygiëne.
 • Je kunt flexibel inspringen op onverwachte situaties, bent stressbestendig en kunt prioriteiten stellen.
 • Je bent collegiaal en vindt het leuk om in teamverband te werken.
 • Je denkt graag mee in oplossingen.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een leer/arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week voor de duur van de opleiding.
 • 100% vergoeding van de opleidingskosten en leermiddelen.
 • Tijdens het eerste leerjaar is het bruto fulltime maandsalaris € 1.374,-.
 • Daarnaast ontvang je jaarlijks 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantietoeslag.
 • Verder hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, (deels) naar eigen wens samen te stellen. Denk hierbij aan extra vrije dagen, fietsplan en opleidingsfaciliteiten.
 • Verdere arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Ziekenhuizen.
 • Na diplomering bieden wij je een dienstverband voor 24 uur per week in de functie van medewerker steriele medische hulpmiddelen gewaardeerd in FWG 35 (minimaal € 2.028,-- maximaal € 2.972,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Wil je meer informatie over de functie?

Stuur een mail naar d.kuipers@slingeland.nl.

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Reageer dan vóór 4 juli 2022 door onderstaand formulier in te vullen. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 11 juli 2022.