Opleidingsplaats kinder- en neonatologieverpleegkundige

28 uur p/week

onbepaalde tijd
Ben jij gediplomeerd verpleegkundige en wil je altijd al de opleiding tot kinder- en neonatologieverpleegkundige volgen? Dan is dit je kans!

 

Wil jij opgeleid worden tot kinder- en neonatologieverpleegkundige?

Na een voorwerkperiode start je met de opleiding van 15 maanden voor de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige (VKV). De opleiding bestaat uit een theorie gedeelte, die verzorgd wordt vanuit het Radboud Ziekenhuis en een praktijk gedeelte in het Slingeland. Doordat je tijdens de opleiding rouleert op zowel de kinderafdeling als neonatologie, is het een afwisselende opleiding. Tijdens de opleiding leer je verpleegkundige zorg te verlenen aan het kind van 0 tot 18 jaar. Je leert de totale zorg te coördineren, in samenwerking met collega’s en verschillende disciplines.

Na de opleiding (VKV) stroom je door naar de neonatologieopleiding (HCN).

Als neonatologieverpleegkundige zorg je voor pasgeborenen met gezondheidsproblemen, die zijn ontstaan door vroeggeboorte, laag geboortegewicht, aangeboren afwijkingen, etc. Dit vereist gespecialiseerde zorg, waar ook medische techniek aan te pas komt. Je werkt volgens het principe familiegerichte/gezinsgerichte zorg. Daarbij zorg je dat ouders en gezinsleden betrokken worden bij de behandeling, zoveel mogelijk bij het kind kunnen zijn en goed geïnformeerd worden. Je begeleidt op adequate wijze het totale zorgproces, van opname tot ontslag.

Waar ga je werken?

De unit Vrouw & Kind is onderverdeeld in de polikliniek Kindergeneeskunde, Neonatologie, Pediatrie en Kinderdagverpleging, polikliniek Obstetrie & Gynaecologie, afdeling Obstetrie & Gynaecologie en de verloskamers. Je gaat werken binnen een professioneel team met fijne en betrokken collega’s op de Neonatologie en Kinderafdeling.

De Neonatologie heeft 13 bedden, waarvan 2 couveuse suites. Pediatrie heeft 17 bedden en op de Kinderdagverpleging zijn  6 bedden. De Neonatologie en Pediatrie hebben bewakingsplekken. Op de 2de etage zijn de verloskamers met 5 bedden en de verpleegafdeling O&G met 16 bedden. Er zijn 4 comfortkamers.

Wil je meer informatie over de opleiding?

Informatie over de opleiding vind je op de website van het Radboud UMC, via de volgende link: http://bitly.ws/t2y7

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent een gediplomeerd verpleegkundige, bij voorkeur HBO-V opgeleid.
 • Je bent bereid om, aansluitend aan de opleiding Kinderverpleegkundige, de opleiding tot neonatologieverpleegkundige te volgen.
 • Je bent flexibel, leergierig en gemotiveerd.
 • Je werkt wisselende diensten; dag- avond- nacht
 • In je contacten met ouders en collega’s staan aandacht, gastvrijheid en betrokkenheid voorop.
 • Je bent stressbestendig.
 • Door jouw enthousiasme voor het vak ben je een aanwinst voor ons team.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 28 uur.
 • Tijdens de opleiding blijft je huidige salarisschaal en periodiekdatum van toepassing.
 • Na het behalen van de opleiding word je horizontaal ingeschaald in FWG 50 (Neo FWG 55)
 • (bruto fulltime maandsalaris minimaal € 2.759,-- en maximaal € 3.922,-- ).
 • Jaarlijks ontvang je 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantietoeslag.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, (deels) naar eigen wens samen te stellen. Denk hierbij aan extra vrije dagen, extra geld, fietsplan, collectiviteitskortingen en opleidingsfaciliteiten.
 • Aanbod van online trainingen via Goodhabitz en aandacht voor gezonde leef- en werkstijl.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Ziekenhuizen

Wil je meer informatie over de functie?

Bel dan met Nadine van Vuuren, verpleegkundige,  telefoonnummer (0314) 32 92 98, of mail naar N.van.Vuuren@slingeland.nl

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Reageer dan vóór 7 augustus door onderstaand formulier in te vullen. Gesprekken worden gepland op 25 augustus vanaf 13.00 uur.