Ziekenhuisapotheker

32 uur p/week

onbepaalde tijd

Wat ga je doen?

Als ziekenhuisapotheker ga je aan de slag op een ambitieuze afdeling waar medicatieveiligheid, continu verbeteren en goede samenwerking kernelementen zijn. 

De komende jaren staan we voor een aantal interessante uitdagingen, zoals: transitie naar nieuwbouw, verdere digitalisering van het voorraadproces, HiX update, uitbreiding van het aantal verpleeghuislocaties en verdere samenwerking/integratie met de poliklinische apotheek. Door deze projecten en toename van de werkzaamheden is er ruimte ontstaan voor een extra ziekenhuisapotheker in de vakgroep. Op basis van ieders belangstelling en deskundigheid herverdelen we met elkaar het takenpakket.

Daarnaast participeer je in de dag- en bereikbaarheidsdiensten en ben je lid van het Medisch Specialistisch Collectief Slingeland. Samen met de ziekenhuisapothekers van het naburige Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk verrichten we de bereikbaarheidsdiensten.

Waar ga je werken?

De ziekenhuisapotheek is verantwoordelijk voor de farmaceutisch specialistische zorg voor patiënten van het Slingeland Ziekenhuis, levert cytostatica en TPV aan het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en verzorgt daarnaast farmaceutische zorg aan twee instellingen met verpleeg- en verzorgingshuizen op diverse locaties in de regio. Voor dat brede pakket aan werkzaamheden beschikken we over een eigen GDS verpakkingsmachine, een modern cleanroom en hebben een intensieve samenwerking met regionale zorgpartners in de West-Achterhoek.

De afdeling bestaat uit zestig medewerkers. De jonge vakgroep bestaat op dit moment uit vier collegiale, enthousiaste en ambitieuze ziekenhuisapothekers die het vak in de volle breedte uitvoeren. Je werkt nauw samen met de unitmanager en de  teamleider, 2 applicatiebeheerders en een kwaliteitsfunctionaris. Ook werk je nauw samen met de poliklinische apotheker van Apotheek Oude IJssel. De ziekenhuisapothekers hebben een actieve rol in diverse commissies en overleggen laagdrempelig met diverse andere specialisten.

Meer informatie over onze ziekenhuisapotheek is te vinden op https://www.slingeland.nl/ziekenhuisapotheek

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent een BIG-geregistreerde ziekenhuisapotheker of in het laatste jaar van je opleiding.
 • Je wilt graag het vak in de volledige breedte uitoefenen.
 • Je bent enthousiast, gedreven en neemt initiatief.
 • Je ziet kansen, werkt doelgericht en bent in staat om complexe veranderingen door te voeren.
 • Je bent collegiaal en flexibel.
 • Je communiceert begrijpelijk en kunt op alle niveaus uitstekend samenwerken.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een aanstelling voor onbepaalde tijd voor 32 uur per week.
 • Een afwisselende en veelzijdige functie binnen een groeiende en zich continu ontwikkelende afdeling.
 • Een enthousiaste, jonge en collegiale vakgroep.
 • Bruto fulltime maandsalaris minimaal €6.362,- en maximaal €9.781,- (FWG 80, op basis van een 36-urige werkweek).
 • Jaarlijks ontvang je 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantietoeslag.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO ziekenhuizen, (deels) naar eigen wens samen te stellen. Denk hierbij aan extra vrije dagen, aanschaffen fiets of digitale middelen.
 • Collectiviteitskorting op je (zorg)verzekering en korting op een sportabonnement bij een aantal sportscholen.
 • Je hebt de mogelijkheid om online trainingen te volgen via Goodhabitz.
 • “Gezond vooruit!”: In het Slingeland Ziekenhuis hebben wij aandacht voor gezonde leef- en werkstijl.
 • Wonen en werken in een prachtige omgeving. Het ziekenhuis is ook goed bereikbaar vanaf Arnhem (30 min), Ede, Nijmegen (45 min) of Apeldoorn (60 min).

Wil je meer informatie over de functie?

Bel dan met Frederieke Braam, gevestigd ziekenhuisapotheker/professioneel manager Apotheek (0314) 32 99 74, stuur een mail naar f.braam@slingeland.nl) of bel met één van de ziekenhuisapothekers op (0314) 32 98 89.

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Reageer dan via onderstaande knop.